ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ “ΜΑΘΗΤΙΚΗ” ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Στις 9/10 ενημερωθήκαμε ότι θα πραγματοποιηθεί μαθητική συζήτηση και συναυλία στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι. Δεν ξέραμε ακριβώς περί τίνος πρόκειται και όταν φτάσαμε είδαμε ότι διοργανώνονταν από τους ‘μαθητές ενάντια στο σύστημα’, οργάνωση που δρα υπό τη χειραγώγηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκεί λοιπόν που μαθητές καλούνταν να συμμετάσχουν σε μια εκδήλωση δήθεν μεταξύ συνομηλίκων, είδαμε και ομιλητές-εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ. Το απροκάλυπτο καπέλωμα και ξεπούλημα του μαθητικού κινήματος μας εξοργίζει και θα το πολεμάμε με κάθε αφορμή.
Έτσι αποφασίσαμε να παρέμβουμε βλέποντας άλλη μια εκδήλωση, από ομάδα που χαρακτηρίζεται μαθητική αλλά και απευθύνεται σε μαθητές, να υπονομεύεται κρύβοντας καλά πίσω της ένα κόμμα και τα συμφέροντα του οποίου εξυπηρετεί.
Κάποιοι προσπάθησαν να μας εμποδίσουν ισχυριζόμενοι, ότι ‘η διοργάνωση της (μαθητικής κατά τα άλλα) εκδήλωσης είναι δικιά τους και θα πουν ό,τι θέλουν αυτοί’, και εμείς παρόλο που ανάμεσά μας υπάρχουν μαθητές, δε γίνεται να πάρουμε το λόγο. Τελικά γράφτηκε και, διακόπτοντας τη συναυλία, διαβάστηκε το παρακάτω κείμενο:

-Εν μέσω οικονομικής κρίσης και ενώ κηρύσσουν μέτρα λιτότητας καταπιεστικά για τους από κάτω που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των από πάνω, η στάση της ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ και της καθεστωτικής αριστεράς χαρακτηρίζεται στην καλύτερη περίπτωση από αδράνεια και ανοχή, ξεπουλώντας εκτός από το εργατικό κίνημα και το μαθητικό. Δεν αναζητούμε καμία ρεφορμιστική λύση, η οποία προσφέρει μόνο μια παράταση χρόνου και μας οδηγεί ξανά στο ίδιο εξουσιαστικό και καταπιεστικό καθεστώς. Αντίθετα, θεωρούμε απαραίτητη την αυτοοργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Αντιπροτείνουμε τη δημιουργία συνελεύσεων σε κάθε μαθητική-εργατική κοινότητα αλλά και τοπικές συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά. Συνελεύσεις, βασιζόμενες στη συνδιαμόρφωση από όλους τους συμμετέχοντες, που θα δρουν και θα λειτουργούν με αντιιεραρχικές δομές και με βάση ελευθεριακές αξίες. Καταλήψεις σε κάθε σχολείο ενάντια στα μαθητικά μέτρα, μαζικές και άγριες απεργίες διαρκείας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε όλους τους εξεγερμένους
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ σε κάθε κοινότητα
ΕΠΙΘΕΣΗ σε κράτος και αφεντικά

Πρωτοβουλία ατόμων από την Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*