Απο την παραπληροφόρηση στην ελεύθερη κινηματική ενημέρωση ..ΕΡΤ

Tην Τρίτη 11 Ιουνίου, η κυβέρνηση Σαμαρά με μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου αποφάσισε και διέταξε  το κλείσιμο της ΕΡΤ αφήνοντας εν μία νυκτί 2.565 εργαζομένους στο δρόμο, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα της, αποτελούν τροχοπέδη για το εθνικό συμφέρον της χώρας (όπως τροχοπέδη αποτέλεσαν κατά διαστήματα οι χαλυβουργοί, οι ναυτεργάτες, οι επιταγμένοι καθηγητές και εργαζόμενοι του μετρό, οι καταληψίες αναρχικοί και όσοι τέλος πάντων αντιστέκονται στα αντικοινωνικά μέτρα που εφαρμόζουν).
Στην περίπτωση όμως της ΕΡΤ, δυστυχώς για την κυβέρνηση, η επιλογή της μετωπικής σύγκρουσης με τους εργαζομένους και οι αυταρχικές εξαγγελίες  ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά μίας μεγάλης μερίδας της κοινωνίας , με αποτέλεσμα χιλιάδες κόσμου από τις πρώτες κιόλας ώρες να συρρεύσει στο πλευρό τον εργαζομένων και να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του. Έτσι η κυβέρνηση έπαιξε το γνωστό παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού. Έκανε λόγο για πλουσιοπάροχες αποδοχές των εργαζομένων (εξισώνοντας έτσι τον μισθό ενός τεχνικού με αυτόν ενός μεγαλοδημοσιογράφου), μίλησαν για ζημιογόνο οργανισμό προς το δημόσιο, για αναξιοκρατία στο διορισμό του προσωπικό κ.α. σε μια προσπάθεια να διχάσουν κόσμο και την κοινή γνώμη. Γνωστό το έργο…δεν έπιασε. Αυτή η απρόσμενη, για τους κυβερνώντες, τροπή τους ανάγκασε να κάνουν μερικά βήματα πίσω και να βάλουν νερό στο κρασί τους αναστέλλοντας το κλείσιμο της ΕΡΤ και εξαγγέλλοντας την συνέχεια της λειτουργίας της έως ότου δημιουργηθεί νέος φορέας κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας.
Για εμάς ως αντιεξουσιαστές που βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ μία τέτοια εξαγγελία μας είναι ξεκάθαρα αδιάφορη καθώς είμαστε πεπεισμένοι πως δεν πρόκειται για τίποτα άλλο πέρα από ένα πολιτικό παιχνίδι που μοναδικό στόχο έχει την αποσυμπίεση της οργής που έχει συσσωρευτεί. Το στοίχημα για μας είναι πως η ΕΡΤ θα αποτελέσει πραγματικό εκφραστή της κοινωνίας και των κινημάτων αντίστασης μακριά από κομματικά και οικονομικά συμφέροντα. Θέλουμε δημόσια τηλεόραση η οποία να αποτελέσει ένα όπλο στα χέρια της κοινωνίας και όχι ένα ακόμα μέσο παραπληροφόρησης και ύπνωσης. 
Πρέπει να αγωνιστούμε η ΕΡΤ να περάσει σε καθεστώς αυτοδιαχείρισης από τους εργαζόμενους με την στήριξη και την αλληλεγγύη της κοινωνίας προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας. Δηλαδή η ΕΡΤ να γίνει ένας πομπός αντίστασης για όλους τους καταπιεσμένους, να είναι ένα μέσο πληροφόρησης, προβολής και διάδοσης του λόγου και της κίνησης των αντιστεκόμενων και των από κάτω συλλογικά, χωρίς ιεραρχίες  και με οριζόντιες δομές. Με αυτό τον τρόπο η ΕΡΤ από ένα κρατικό κανάλι θα μετατραπεί σε ένα μαζικό λαϊκό μέσο αντιπληροφόρησης, μακριά από διάφορα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, και θα γίνει φορέας του ανατρεπτικού λόγου στους κόλπους της κοινωνίας.