ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ


ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ, ΜΑΣ ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΝ

Την Δευτέρα (9/10) το πρωί στις 05.30 η Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου δέχτηκε βομβιστική επίθεση. Αποτέλεσμα της δολοφονικής αυτής επίθεσης ήταν να υποστούν μεγάλες υλικές ζημιές τα γύρω σπίτια και καταστήματα , ενώ η ίδια η κατάληψη είχε κάποιες φθορές στην κεντρική της είσοδο.

Αυτό που σοκάρει όμως, δεν είναι οι υλικές ζημιές που προκάλεσε η επίθεση, αλλά το γεγονός ότι οι δράστες άφησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό-μεγάλης ισχύος- στη μέση του δρόμου αδιαφορώντας πλήρως για τη ζωή τόσο των γειτόνων όσο και των περαστικών.

Αυτή η επίθεση, που δεν ήταν η πρώτη άλλωστε που δέχεται η κατάληψη( εμπρησμός 2011, επίθεση απο τη χρυσή αυγή 01/08/2014), δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, αλλά ήρθε ως απάντηση και προσπάθεια εκφοβισμού στις δυναμικές παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται απο τον κόσμο που στεγάζεται στο χώρο της κατάληψης. Οι δράστες, που ανήκουν στον χώρο της ακροδεξίας, στοχοποιούν και χτυπάνε την κατάληψη ακριβώς επειδή φοβούνται τις παρεμβάσεις αυτές. Φοβούνται την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, φοβούνται την αντίσταση στις κυβερνητικές και τις μνημονιακές πολιτικές, τους αγώνες ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και το φασισμό. Φοβούνται όλους εμάς, που δεν υπηρετούμε τα συμφέροντα των αφεντικών μας, αλλά αντίθετα αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια, θέτοντας την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Εμείς λοιπόν, που δεν διαχωρίζουμε τους ανθρώπους ανάλογα το έθνος, τη φυλή και το φύλλο, που δεν συμπορευόμαστε με τους ισχυρούς και δε γινόμαστε τα τσιράκια τους, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους νεοναζί δολοφόνους ότι η επίθεση τους όχι μόνο δεν μας τρομοκρατεί, αλλά αντίθετα μας επιβεβαιώνει ότι η δράση μας στρέφεται προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΤΕΣ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

ΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Ανοιχτή Συγκέντρωση Δευτέρα στις 18.00 στο χώρο της κατάληψης


Ενημέρωση απο την συγκέντρωση-πορεία στην κατάληψη έπαυλης κουβέλου

Το απόγευμα της Δευτέρας είχε καλεστεί συγκέντρωση στον χώρο της κατάληψης. απο τις 18:00 είχε στηθεί μικροφωνική που διαβαζόταν το κείμενο και παράλληλα γινόταν μοίρασμα στην γύρω γειτονιά. Στις 19:30 ξεκίνησε πορεία στην γύρω περιοχή, στην συνέχεια κινήθηκε προς το κέντρο του αμαρουσίου και τέλος η πορεία ολοκληρώθηκε στην κατάληψη. Υπήρχε καλός παλμός, τα συνθήματα ήταν αντιφασιστικά, αντικρατικά, αλληλεγγύης σε πρόσφυγες/μετανάστες & καταλήψεις/αυτοδιαχειριζόμενους χώρους. Στην πορεία υπολογίζεται οτι συμμετείχαν περίπου 250-300 σύντροφου/συντρόφισσες απο διάφορες γειτονιές της Αθήνας.

Κάνουμε ξεκάθαρο για μια ακόμη φορά οτι τέτοιες επιθέσεις δεν μας τρομοκρατούν αλλα μας πεισμώνουν.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΤΕΣ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

ΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Υ.Γ Αργότερα θα ανέβουν και φωτογραφίες

Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου
Διονύσου & Σόλωνος, Μαρούσι