Για τις επιθέσεις στην ΛΚ37 και στα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας

Τα ξημερώματα 23 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης εναντίον της κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37. Από την επίθεση δεν υπήρξε καμία υλική ζημιά μιας και ο μηχανισμός τοποθετήθηκε στα λασπόνερα της βροχής, γεγονός που αποδεικνύει την αποτυχία τους. Η επίθεση έρχεται να προστεθεί στην λίστα επιθέσεων που έχει δεχτεί η ΛΚ37 τόσο από φασίστες όσο και από το κράτος. Μάλιστα η στοχοποίηση δεν τελείωσε με την απόπειρα εμπρησμού αλλά συνεχίστηκε 6 μέρες αργότερα όταν σε παρέμβαση – μοίρασμα του αντιφασιστικού συντονισμού Πατησίων, μπάτσοι προχώρησαν σε προσαγωγή και σύλληψη, συντρόφου που συμμετείχε στη δράση.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 31 Οκτωβρίου κατά την διάρκεια της δίκης της Χ.Α διμοιρίες των ΜΑΤ και φασίστες επιτέθηκαν συντονισμένα στην κατειλημμένη γειτονιά των προσφυγικών με δακρυγόνα και κρότου λάμψης, προκαλώντας φθορές σε σπίτια & συλλαμβάνοντας 2 συντρόφους. Η περιφρούρηση των κατοίκων και των αλληλέγγυων κράτησε μαχητική στάση, δίνοντας μάχη επί ώρες με τις δυνάμεις καταστολής.

Οι δύο πρόσφατες επιθέσεις έρχονται να προστεθούν σε μία μακριά λίστα επιθέσεων που δέχονται αυτοοργανωμένοι χώροι/στέκια/καταλήψεις τόσο από το κράτος όσο και από το παρακράτος. Οι φασίστες όντας το μακρύ χέρι του κράτους, προσπαθούν μέσα από τις επιθέσεις να τρομοκρατήσουν όσους/όσες αγωνίζονται, κάνοντας την βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κράτους και των αφεντικών.

Χαρακτηριστικό -και πιο πρόσφατο- παράδειγμα είναι η εμπρηστική επίθεση στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Περιστερίου και η δολοφονική εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη Νοταρά τον Αύγουστο, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά από την κρατική επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων στέγης προσφύγων και μεταναστών στην Θεσσαλονίκη (καταλήψεις Ορφανοτροφείο, Λεωφόρου Νίκης & Καρόλου Ντηλ και κοινότητα Hurriya).

Απέναντι στην απόπειρα τρομοκρατίας που ασκούν να γνωρίζουν καλά λοιπόν, (κράτος και παρακράτος) πως οι επιθέσεις αυτές μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στο κράτος, τα αφεντικά και τους φασίστες και το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας επιβεβαιώνουν πως βαδίζουμε προς την σωστή κατεύθυνση. Κάθε επίθεση στις δομές του κινήματος ή στον κόσμο του αγώνα θα έχει και τις ανάλογες συνέπειες.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κατάληψη έπαυλης κουβέλου
Διονύσου & Σόλωνος, Μαρούσι
Νοέμβρης 2016