ΜΑΡΟΥΣΙ ΓΗ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ

Τις ημέρες που προηγήθηκαν κι ενώ η προσοχή μας ήταν στραμμένη στα φλέγοντα ζητήματα και ερωτήματα που είχε προκαλέσει το επικείμενο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό,υπέπεσε στην αντίληψη μας η παρουσία ενός ”δικού μας” ανθρώπου στην ομάδα των ομιλητών.

Ναι,ήταν γεγονός,ο δήμαρχος της πόλης μας και συγκεκριμένα του Αμαρουσίου,Γ.Πατούλης, θα ήταν εκεί για να καταθέσει διαπιστευτήρια εθνικοφροσύνης και γνήσιου φιλελεύθερου πολιτικαντισμού. Καμία εντύπωση δε μας προκάλεσε φυσικά η κίνηση αυτή,διότι γνωρίζουμε καλά, ότι μιλάμε για έναν τύπο που ήδη έχει καταλάβει τις προεδρίες των ΙΣΑ(Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών) και ΚΕΔΕ(Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) και είναι  γνωστές οι βλέψεις του για ανάδυση-ανάδειξη στη δεξιά,ξεκινώντας απ την ανακοινωμένη-πλέον-υποψηφιότητα του για τη δημαρχία της Αθήνας.Η επικοινωνιακή διαχείριση της συμμετοχής του,ως ομιλητής και η προώθηση της εθνικιστικής αυτής μάζωξης,επισφραγίστηκε με την ανακοίνωση πως την ημέρα του συλλαλητηρίου θα υπάρχουν πούλμαν από τις 11 το πρωί στο δημαρχείο Αμαρουσίου προς διευκόλυνση της μετακίνησης όσων θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτή τη ”γιορτή”.

Με τη σειρά μας επιλέξαμε να πράξουμε το ελάχιστο που μας αναλογούσε ως πολιτικές ομάδες,με το να στείλουμε ένα μήνυμα,επισκεπτόμενες-οι το δημαρχείο το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή και γράφοντας τα εξής συνθήματα:

 

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ,ΤΟΥΡΚΊΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ,ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΔΕ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ

ΜΙΣΟΣ ΤΑΞΙΚΟ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

 

Η εικαστική μας αυτή παρέμβαση έγινε αντιληπτή το πρωί της Κυριακής κι ο Γ.Πατούλης χωρίς να λάβει βεβαίως υπόψη του,μπροστά στο πολιτικό κόστος,ότι είναι αργία,κάλεσε κάποιους δημοτικούς υπαλλήλους να καθαρίσουν το χώρο και ταυτόχρονα παρενέβαινε στο πολιτικό πεδίο μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook με την εξής ανάρτηση:

 

”κ.Τόσκα, θα μας απαγορέψετε και να αναπνέουμε; Μαζέψτε επιτέλους όλους 
αυτούς τους παράνομους και τους αναρχικούς! Οι ιδέες μας και τα πιστεύω 
μας δεν τρομοκρατούνται! Καθαρίσαμε τις βρωμιές τους στο Δημαρχείο 
Αμαρουσίου! Με μεγαλύτερη δύναμη, με μεγαλύτερη ορμή στις 14:00 στο 
Σύνταγμα! Η Δημοκρατία και η Ελλάδα θα νικήσει! Η Μακεδονία είναι Γη 
Ελληνική!”

 

Σα να λέμε με λίγα λόγια πως την ώρα που ετοιμαζότανε να πάει να συνενωθεί με όλο τον εθνικιστικό εσμό,συμπεριλαμβανομένης και της Χ.Α. που διατηρεί την Τ.Ο. των Βορείων Προαστίων στο Μαρούσι,προέτρεπε τον κ.Τόσκα να προβεί σε συλλήψεις εναντίον μας.

Οι πολιτικές μας δράσεις συνεχίστηκαν το πρωί της Κυριακής γεμίζοντας τις γειτονιές μας και το χώρο του δημαρχείου(ξανά) με αντιεθνικιστικό-αντιφασιστικό υλικό.

ΥΓ: Γ.Πατούλη σ ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες που τράβηξες με το φως της ημέρας γιατί λόγω του κακού φωτισμού της περιοχής η λήψη τις βραδινές ώρες ήταν αδύνατη.

Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου
Ελευθεριακή Συλλογικότητα δια-πασών