Για τη μεταφορά μεταναστών στα Μελίσσια

Με τις μεταναστευτικές ροές να αυξάνονται όλο ένα και περισσότερο,η κρατική διαχείριση περιλαμβάνει και τη μεταφορά τους σε διάφορα μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας.Στα πλαίσια αυτά επιλέχθηκε και ο δήμος Πεντέλης και συγκεκριμένα η Πτέρυγα Μπόμπολα του γενικού νοσοκομείου Μελισσίων Αμαλία Φλέμινγκ που λόγω της αναδιάρθρωσης των τελευταίων ετών στον τομέα της δημόσιας υγείας, (υπό)λειτουργεί πλέον ως βοηθητικός χώρος και αποθήκη ιματισμού.

Την κρατική αυτή επιλογή την γνωστοποίησε μέσω μιας ακραίας ρατσιστικής ανακοίνωσης η “γαλάζια” δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά λαμβάνοντας και την άμεση στήριξη της τοπικής ΟΝΝΕΔ μέσω μιας αντίστοιχης ανακοίνωσης. Την επόμενη μέρα και εν μέσω εσωκομματικών αντιδράσεων η πρόεδρος της τοπικής ΟΝΝΕΔ παραιτείται και ταυτόχρονα βγαίνει ανακοίνωση τυφλής υπακοής στα κυβερνητικά σχέδια.

Τα υποκινούμενα ρατσιστικά αντανακλαστικά δεν αργούν να εμφανιστούν και σε αυτήν τη γειτονιά και έτσι καλείται η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο μέσω μιας σελίδας στο facebook η οποία στηρίζεται από δεξιές δημοτικές παρατάξεις. Στη συγκεκριμένη συγκέντρωση θα ακουστεί το σύνθημα ” το φλέμινγκ ανήκει στους Έλληνες” και θα κάνει την εμφάνισή του κι ο Βελόπουλος που θα χειροκροτηθεί από μερίδα του κόσμου που βρίσκεται εκεί.

Μέσα στην ίδια εβδομάδα το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου καλεί σε ανοιχτή συνέλευση μέσω μιας ανακοίνωσης πού στέκεται αλληλέγγυο προς τους πρόσφυγες και μετανάστες αλλά εναντιώνεται με το κλείσιμο του νοσοκομείου και τη στέγασή τους εκεί, προτρέποντας να βρεθεί κάποιος άλλος χώρος.

Μία εβδομάδα μετά, ο ρατσιστικός εσμός θα δώσει το παρόν στην ανοιχτή ομιλία της δημάρχου με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα,στο πολιτιστικό κέντρο Μελισσίων. Το προηγούμενο βράδυ όμως κάποιος κόσμος έχει φροντίσει να επισκεφτεί το δημαρχείο με μπογιές και με τρικάκια και να καταστήσει σαφές ότι όλα αυτά δεν θα περάσουν απαρατήρητα.Στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής που ακολουθεί του γεγονότος, επιχειρείται αναδίπλωση του ρατσιστικού παραληρήματος και πλέον μπαίνει ως αιχμή το μη κλείσιμο του νοσοκομείου. Τέλος, μερικές μέρες μετά, η δήμαρχος Κεχαγιά δήλωσε ότι το ενδεχόμενο να γίνει η πτέρυγα Μπόμπολα δομή φιλοξενίας απομακρύνεται, καθώς κρίθηκε ακατάλληλος ο χώρος.

Όλον αυτόν τον καιρό, συντρόφισσες-οι παρεμβαίνουμε στη γειτονιά, είτε με την προπαγάνδιση του λόγου μας, είτε με την ευθεία αντιπαράθεσή μας με τον ρατσιστικό όχλο (συγκέντρωση διαμαρτυρίας,ανοιχτή συνέλευση σωματείου,ομιλία δημάρχου),επιχειρώντας να ακουστεί μία άλλη φωνή και να μεταφερθεί το μήνυμα ότι θα μας βρουν απέναντί τους.

Το Σάββατο 30/11 πραγματοποιήσαμε μοτοπορεία ενάντια στο ρατσιμό, την ξενοφοβία και τα κέντρα κράτησης στη γειτονιά, με 35-40 μηχανάκια. Περάσαμε τόσο από τη γειτονιά των Μελισσίων, όσο και από αυτήν της Πεντέλης. Πραγματοποιήθηκαν 2 στάσεις και κρεμάστηκε πανό στην πλατεία της Νέας Πεντέλης.

Παραθέτουμε την αφίσα που κολλιέται στις γειτονιές μας, καθώς και φωτογραφίες από την μοτοπορεία

Αναρχική/Αντιεξουσιαστική Συλλογικότητα «σε τροχιά σύγκρουσης»,Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου,Αναρχική Συλλογικότητα Amargi,Ελευθεριακή Συλλογικότητα Δια*πασών,Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής, Apriori αναρχική συλλογικότητα στα Β/Α,Αντιεθνικιστική/Αντιφασιστική πρωτοβουλία στην Α.Αττική