Εκκένωση κατάληψης – Συγκέντρωση

Σήμερα, 17/12, νωρίς το πρωί εκκενώθηκε η Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Σύντροφοι και συντρόφισσες μαζευτήκαμε στο σημείο από τις 7.30 και μετά υπό μορφή συγκέντρωσης. Πετάχτηκαν τρικάκια, φωνάχτηκαν συνθήματα και ανοίχτηκε πανό «Κάτω τα ξερά σας από την Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου». Παράλληλα μια ομάδα από εμάς έκανε παρέμβαση στο δημαρχείο καθώς συνεργεία του δήμου συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία της εκκένωσης. Ο δήμαρχος αρνήθηκε την όποια εμπλοκή του, ενώ τα συνεργεία επιβεβαιώνουν ότι είχαν ξεκάθαρη εντολή από το δημαρχείο.

Με αυτή την κίνηση η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει μια σταθερή πολιτική καταστολής του ευρύτερου α/α κινήματος, των κατειλημμένων χώρων, των αυτοοργανωμένων δομών και του εξευγενισμού των Εξαρχείων. Η ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με ακόμα πιο θεαματικούς όρους την επίθεση στους εργαζόμενους/-ες, φοιτητές/-τριες και γενικότερα στα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας φροντίζοντας παράλληλα να καταστέλλει τα αντιστεκόμενα κομμάτια της.

Παρ’όλο το θέαμα που προσφέρει η κυβέρνηση με τις εκκενώσεις δεν θα καταφέρει να κάμψει τις αντιστάσεις μας και να σταματήσει τους αγώνες μας, γιατί οι καταλήψεις δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά είναι ένα ακόμα μέσο του αγώνα. Οι καταλήψεις δεν είναι μόνο τα ντουβάρια αλλά οι σχέσεις και οι αγώνες που δημιουργούμε μέσα και έξω από αυτές και δεν σταματούν με τις εκκενώσεις.

Η Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου βρίσκεται στο Μαρούσι από τον Απρίλη του 2010 και έχει στεγάσει πλήθος πολιτιστικών-πολιτικών εκδηλώσεων και τα σχήματά της έχουν συμμετάσχει και διοργανώσει διάφορους τοπικούς και κεντρικούς αγώνες. Συγκεκριμένα, έχει αναδείξει στη γειτονιά πληθώρα κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων , όπως ο αγώνας ενάντια στη Λευκή Νύχτα, η διαρκής αντιφασιστική δράση ενάντια στην παρουσία φασιστών κ.α.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, όλα αυτά τα χρόνια ο χώρος της κατάληψης έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο κράτους και παρακράτους (στημένες δικογραφίες, στοχοποίηση από ΜΜΕ και δημοτική αρχή, φασιστικές επιθέσεις, εμπρησμός και βομβιστική επίθεση). Παρόλα αυτά εμείς συνεχίζουμε να είμαστε εδώ και να αγωνιζόμαστε, πράγμα που θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέσα και έξω από τις καταλήψεις.

Οι αγώνες μας δεν είναι ούτε παράνομοι ούτε νόμιμοι, είναι δίκαιοι και για αυτό θα νικήσουν.

10, 100, 1000 καταλήψεις ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης

Συγκέντρωση Τρίτη 17/12 στις 18.00 στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου

Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου * ελευθεριακή συλλογικότητα δια*πασών * αναρχική συλλογικότητα amargi (στεγαζόμενες συλλογικότητες στο χώρο της κατάληψης)