Σχετικά με την πρόσφατη στοχοποίηση των συντρόφων μας

Εδώ και λίγες εβδομάδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο σύνολο σχεδόν του λεγόμενου δυτικού κόσμου έχει επιβληθεί από τις κυβερνήσεις, μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης που συνοδεύεται από απαγορεύσεις με κυριότερη αυτή της κυκλοφορίας. Οι λόγοι που οδήγησαν τόσες κυβερνήσεις ταυτόχρονα να λάβουν αυτά τα πρωτοφανή, στην έκταση τους μέτρα, αξίζουν και πρέπει να αναλυθούν ώστε να μπορέσουμε να αντιληφθούμε τόσο τις ανεπάρκειες που οδήγησαν σε αυτά, όσο και να σκιαγραφήσουμε τις ζοφερές συνέπειες που αυτά θα έχουν στο άμεσο μέλλον για τις ατομικές και συλλογικές ελευθερίες των ανθρώπων.

Στο παρών κείμενο δεν επιδιώκουμε να προχωρήσουμε σε μία, απαραίτητη κατά τα άλλα ανάλυση, αλλά να καταγγείλουμε μία σειρά από κατασταλτικές κινήσεις εις βάρος του τοπικού αναρχικού κινήματος στο Μαρούσι. Στόχος μας δεν είναι μόνο η καταγγελία αυτή καθ΄αυτή αλλά και η ανάδειξη της συνέχειας που έχουν οι κρατικές πολιτικές, που παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μία τόσο ρευστή περίοδο οι στοχεύσεις τους παραμένουν σταθερές. Θέτουν στο στόχαστρο κινήματα, συλλογικότητες, αγωνίστριες και αγωνιστές, αυτούς και αυτές που συλλογικά μπορούν να αποτελέσουν «πυροκροτητές» της κοινωνικής αντίδρασης ενάντια στις πολιτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα θέλουμε να δημοσιοποιήσουμε ότι δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές συντρόφων μας, δέχτηκαν σχεδόν ταυτόχρονη ηλεκτρονική επίθεση με αποτέλεσμα να παραβιαστούν τόσο τα προσωπικά τους αρχεία όσο και η προσωπική τους αλληλογραφία. Δεν είμαστε σε θέση να υποδείξουμε κάποιον σαφή ένοχο αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να θεωρήσουμε και τυχαία την ταυτόχρονη παραβίαση των η/υ των συντρόφων την στιγμή που τους τελευταίους μήνες τόσο η συλλογικότητα μας όσο και άλλες συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Αμαρουσίου δέχονται μια συστηματική πολεμική. Από την εκκένωση της κατάληψης έπαυλης Κουβέλου, τα χορηγούμενα άρθρα διάφορων έγκυρων δημοσιογράφων που εμπλέκουν τις συλλογικότητες μας σε ευφάνταστα σενάρια αστυνομικού μυστηρίου, τις προσαγωγές μελών μας κατά την διάρκεια αφισοκόλλησης, την ασφυκτική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε κάθε δημόσια δράση μας κ.α, είναι προφανές ότι κάποιοι θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Δεν μπορούν φαίνεται να συλλάβουν ότι τέτοιες κινήσεις κανένα αποτέλεσμα δεν φέρνουν, ότι τα συλλογικά σώματα δεν ξεριζώνονται ούτε εξαφανίζονται με τέτοια κόλπα. Όσοι και όσες λοιπόν είχαν την «τύχη» να διαβάσουν τα αρχεία που υποκλάπηκαν τους ευχόμαστε καλή ανάγνωση και ελπίζουμε να ξεστραβωθούν και λίγο.

Πέρα όμως από την ηλεκτρονική επίθεση, πριν λίγες μέρες έλαβε χώρα άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής παρέμβασης κατά την διάρκεια αφισοκόλλησης. Τα ξημερώματα της Τρίτης 31/3 δύο σύντροφοι πραγματοποίησαν αφισοκόλληση σε διάφορα σημεία του κέντρο του Αμαρουσίου που ακόμα επιτρέπεται να κυκλοφορούν άνθρωποι (φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, φούρνοι κ.α). Αστυνομικές δυνάμεις αντιλήφθηκαν την κίνηση αυτή και προσήγαγαν τα δύο άτομα στο α.τ Αμαρουσίου όπου και στήθηκε ένα ολόκληρο σόου με τους ξάγρυπνους αστυφύλακες να διερευνούν πως θα μπορέσουν να στείλουν τους δύο συντρόφους στο αυτόφωρο. Ύστερα από εξαντλητικές διαβουλεύσεις μεταξύ τους αποφάσισαν πως μάλλον το αστείο κράτησε πολύ με αποτέλεσμα να αφήσουν ελεύθερους τους συντρόφους επιβάλλοντάς τους προφανώς και το ανάλογο πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που προσαγάγονται στο Μαρούσι μέλη των τοπικών συλλογικοτήτων για αφισοκόλληση καθώς είχε προηγηθεί προ διμήνου και συγκεκριμένα στις 10 Φλεβάρη προσαγωγή 15 ατόμων με την συνδρομή μάλιστα επίλεκτων αστυνομικών δυνάμεων της Ο.Π.Κ.Ε που μάλλον θέλανε να προσφέρουν λίγο θέαμα στους βαριεστημένους θαμώνες παρακείμενου τυροπιτάδικου. Ότι είχε δηλωθεί τότε από τις συντρόφισσες και τους συντρόφους στους «αρμόδιους» του Α.Τ. ισχύει και τώρα. Θα βαρεθείτε να μας βλέπετε, η πολιτική δράση ούτε εκκενώνεται ούτε μπαίνει στο γύψο επειδή το αποφάσισαν μία χούφτα υπουργοί και οι παρατρεχάμενοι τους. Και αυτό δεν ισχύει προφανώς μόνο για τις συλλογικότητες μας αλλά για το σύνολο των συλλογικών σχημάτων που αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες ζωής αλλά και για ένα μέλλον διαφορετικό χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου
κείμενο_καταγγελία