[:el]Bazaar κινηματικού βιβλίου[:]

[:el]

Bazaar κινηματικού βιβλίου στην πλατεία Χαλανδρίου( Πλατεία Ελευθερωτών) για το εφετείο των 4 συλληφθέντων συντρόφων από τον αντιφασιστικό αποκλεισμό των γραφείων της Χρυσής Αυγής, τον Ιούνιο του 2016.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Την Τετάρτη 6/7/2016 70 αντιφασίστες και αντιφασίστριες, πραγματοποίησαν παρέμβαση – αποκλεισμό στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι, με στόχο την ακύρωση του εβδομαδιαίου τους ανοίγματος. Η δράση ήταν πολιτική επιλογή των τριών τοπικών συλλογικοτήτων Δια-πασών, Σε Τροχιά Σύγκρουσης και Κατάληψη έπαυλης Κουβέλου και πλαισιώθηκε από πλήθος συντρόφων και συντροφισσών. Αφορμή για την συγκεκριμένη παρέμβαση ήταν η (τότε) πρόσφατη δημόσια εμφάνιση των μελών της Χ.Α στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου (ήταν η μόλις δεύτερη φορά που εμφανιστήκαν δημόσια στην γειτονιά και η τελευταία μέχρι και σήμερα), η οποία κρίθηκε απαραίτητο να απαντηθεί με δυναμικό τρόπο. Με βάση λοιπόν τη μέχρι τότε δράση του αντιφασιστικού κινήματος στη γειτονιά επιλέχθηκε ως δράση ο αποκλεισμός, θέλοντας να στείλει ένα σαφές μήνυμα στους νεοναζί, ότι όχι μόνο δεν υπάρχει χώρος για αυτούς στο δημόσιο πεδίο, αλλά ότι ακόμα και η πρόσβασή τους στα γραφεία τους βρίσκεται υπό διαρκή αμφισβήτηση. Όπως βέβαια ήταν αναμενόμενο, στο χώρο της συγκέντρωσης δεν άργησαν να καταφθάσουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με δεκάδες μηχανές ΔΙΑΣ και 2 διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες και έσπευσαν να υπερασπιστούν την πολιτική παρουσία της Χ.Α στην γειτονιά. Έτσι λοιπόν και ενώ η ίδια η Χ.Α αδυνατούσε να διασφαλίσει στα μέλη της την δυνατότητα πρόσβασης στα γραφεία, οι δυνάμεις των ΜΑΤ κάτω από την παραίνεση ενός μέλους της Χ.Α επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους, δίνοντας τη δυνατότητα στους φασίστες να ανοίξουν τα γραφεία. Παράλληλα οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι κάτω από το βάρος της επίθεσης των ΜΑΤ αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν προς το χώρο της Κατάληψης Κουβέλου. Δυστυχώς όμως κατά την διάρκεια της οπισθοχώρησης 4 σύντροφοι συνελήφθησαν με 2 μάλιστα να τραυματίζονται κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους. Οι 4 συλληφθέντες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της απείθειας, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης περιουσίας και την απόπειρα άσκησης σωματικών βλαβών. Λίγες μέρες αργότερα και με μία δίκη – fast track και οι 4 καταδικάστηκαν για τα «αδικήματα» της απείθειας και της διατάραξης σε 14 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή. Το «μήνυμα» της δικαιοσύνης ήταν ξεκάθαρο. Κάθε αντιφασιστική δράση που βάζει στο στόχαστρό της τον μηχανισμό των νεοναζί, βρίσκεται εκτός «νομιμότητας» και η διαχείριση της βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια της αστυνομίας.Στις 8/11 οι 4 σύντροφοι θα βρεθούν ξανά ενώπιον των δικαστικών αρχών, ώστε να εκδικαστεί η έφεσή τους επί της αρχικής τους καταδίκης.

Το Bazaar κινηματικού βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Χαλανδρίου το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στις 18:00 (που θα συμπεριλαμβάνει και την προβολή της ταινίας I, Daniel Blake στις 20:00).

[:]