– ΔΥΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ –

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ

Στις 8/4 οι σύντροφοι-μέλη της αναρχικής επαναστατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού ξεκίνησαν απεργία πείνας. Απαίτηση τους η διαγραφή τους από τις φυλακές Δομοκού και η οριστική μεταγωγή τους στον Κορυδαλλό.

Εδώ και ενάμισι χρόνο υπό το καθεστώς προφυλάκισης οι 2 σύντροφοι, καθώς και άλλοι σύντροφοι από τη Σ.Π.Φ. μετάγονται διαρκώς εκδικητικά από τη μία φυλακή στην άλλη. Ο λόγος είναι προφανής και έγκειται στον ψυχολογικό πόλεμο που ως αναμενόμενο το κράτος έχει ανοίξει εναντίον των μελών της Σ.Π.Φ.  λόγω της μαχητικής τους στάσης εκτός και εντός των τειχών. Αυτό προσπαθούν να επιτύχουν με το διασκορπισμό τους σε όλες τις φυλακές της χώρας, με την επιχείρηση τοποθέτησης κάποιων σε «πτέρυγες προστασίας» (όπου βρίσκονται κατά κόρον βιαστές, ρουφιάνοι κλπ σκουπίδια), με τις διαρκείς έκτακτες μεταγωγές τους στον Κορυδαλλό για να τους προσάπτουν διαρκώς νέες διώξεις για την οργάνωση.

Στα κολαστήρια του Δομοκού, οι σύντροφοι Γεράσιμος και Παναγιώτης έχουν έρθει σε επανειλημμένη συμπλοκή με ανθρωποφύλακες λόγω της άρνησής τους να υποστούν τους εξευτελιστικούς σωματικούς ελέγχους, που γίνονται στους κρατούμενους κατά την είσοδό τους στη φυλακή. Έλεγχοι που αποσκοπούν αρχικά στον ηθικό εξευτελισμό του ατόμου (ολικό ξεγύμνωμα κρατούμενου για την ικανοποίηση του σαδισμού των δεσμοφυλάκων) και ευρύτερα, πέρα από τη στέρηση της τυπικής-νομικής ελευθερίας του, στο να το θέτουν σε μια διαδικασία να αποδέχεται κάθε στρατηγική βασανισμού εντός των φυλακών. Είναι λοιπόν ζήτημα συνείδησης και αξιοπρέπειας να στρέφεται κανείς ενάντια σε αυτές τις τακτικές. Και για αυτό επιλέγοντας την απεργία πείνας σαν έσχατο μέσο αγώνα μέσα από τις φυλακές, οι σύντροφοί μας συνεχίζουν τον πόλεμο που έχουν ανοίξει με το καθεστώς θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα και με ενδεχόμενο κόστος ακόμα και τη ζωή τους.

«Η απεργία  πείνας δεν είναι για μας μία παθητική αντίσταση ή μία ειρηνική διαμαρτυρία για να αποσπάσουμε την ευαισθησία των δειλών γραφειοκρατών της εξουσίας, ούτε τον ανθρωπισμό των προοδευτικών απολογητών του συστήματος.
Είναι ένας τρόπος να ξαναορίσουμε εμείς οι ίδιοι το σώμα μας, έξω από την εξουσία των δεσμοφυλάκων. Ίσως αυτή είναι η πιο γλυκιά αντίφαση ενός αναρχικού αντάρτη πόλης, καθώς στη μάχη μας για την ελευθερία συχνά το τίμημα είναι η φυλακή και στον αγώνα για τη ζωή παραμονεύει πάντα ο κίνδυνος του θανάτου.» (Π.Αργυρού,Γ.Τσάκαλος)

Το κράτος και οι μηχανισμοί του επιστρατεύουν κάθε δυνατό μέσο για να καταβάλλουν κάθε άτομο που επιλέγει να στέκεται μαχητικά σε κάθε ευκαιρία/αφορμή εναντίον του.
Το ζητούμενο όμως σε καμία περίπτωση δε θα ήταν η ανάδειξη της εκδικητικότητας που δέχονται οι  συγκεκριμένοι ή αντίστοιχα άλλοι σύντροφοι. Αυτό είναι κάτι που καθένας που αντιλαμβάνεται τη σημερινή συνθήκη σαν έναν ανοιχτό πόλεμο με την εξουσία και το υπάρχον γνωρίζει πολύ καλά. Η κάθε πλευρά θα επιστρατεύει τα πιο ισχυρά μέσα.
Μόνο που από τη δική μας την πλευρά και των συντρόφων μας, έχουμε εφόδια τη λύσσα για ελευθερία και αξιοπρεπή ζωή  και τη συνείδηση ότι η ζωή δεν είναι κάτι γενικό και αόριστο αλλά βρίσκει το νόημά της στο σύνολο των επιλογών του καθενός για την συνεχή και αδιάκοπη υπεράσπισή τους.
Και σίγουρα τα μέλη της Συνωμοσίας το έχουν αποδείξει. Ότι δεν κάνουν εκπτώσεις στον αγώνα τους, ούτε πτοούνται από τις θρασύδειλες κατασταλτικές μεθοδεύσεις εναντίον τους. Από την επιθετική στάση και τις παρεμβάσεις τους στο έκτακτο στρατοδικείο που διεξάγεται εναντίον τους στον κορυδαλλό, μέχρι την απόπειρα απόδρασής τους το Δεκέμβρη του ΄11, και τώρα την απεργία πείνας.

Εμείς από την μεριά μας, στεκόμαστε πάντα στο πλευρό όποιου δεν διανοήθηκε πότε να πράξει τίποτα  λιγότερο από αυτό που του υπαγορεύει η συνείδηση και η αξιοπρέπειά του.

Σε έμπρακτη αλληλεγγύη με τους συντρόφους τους έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας ακόμα τέσσερα από τα φυλακισμένα μέλη της Α.Ε.Ο. ΣΠΦ και πρόκειται να ξεκινήσουν κλιμακώνοντας αυτόν τον αγώνα και τα υπόλοιπα μέλη, καθώς και ο αναρχικός Θ.Μαυρόπουλος.

«Τώρα λοιπόν που έρχονται οι γιορτές, τώρα που ο καθένας κάνει τα ψώνια του ή ξεγελάει τη φτώχεια του, στους στολισμένους δρόμους και στις βιτρίνες, εμείς «προσφέρουμε» την απεργία πείνας στο γιορτινό σας τραπέζι. Όπως καταλαβαίνει ο καθένας η απεργία πείνας αποτελεί έσχατο μέσο αγώνα .Είναι μια μάχη με το θάνατο σε αργή κίνηση. Είναι η θέληση για ζωή ενάντια στην παραίτηση και την υποταγή. Είναι όμως και κάτι άλλο. Είναι ο καθρέφτης των ενοχών της κοινωνίας. Είναι ο καθρέφτης που φανερώνει τις σιωπές της. Είναι ο καθρέφτης της αδιαφορίας, ο καθρέφτης των κενών αξιών, ο καθρέφτης της παραίτησης, ο καθρέφτης του φόβου, ο καθρέφτης του μοναχικού πλήθους… Πίσω από τον καθρέφτη υπάρχει ΖΩΗ. Αρκεί να σπάσουμε τον καθρέφτη.»(Χ.Τσάκαλος)

 

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Α.Ε.Ο. ΣΠΦ :
ΑΠΟ 8/4 Γ.ΤΣΑΚΑΛΟ, Π.ΑΡΓΥΡΟΥ, Χ.ΤΣΑΚΑΛΟ
ΑΠΟ 17/4 Χ.ΧΑΤΖΗΜΙΧΕΛΑΚΗ, Δ.ΜΠΟΛΑΝΟ, Γ.ΠΟΛΥΔΩΡΟ
ΑΠΟ 26/4 Γ.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

 

     – πρωτοβουλία αλληλέγγυων συντροφισσών/συντρόφων από την κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου –

 

 

ΑΣ ΜΗ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΣΙΩΠΕΣ..

Στις 4/12/10 συλλαμβάνονται οι αναρχικοί Αλέξανδρος Μητρούσιας, Γιώργος Καραγιαννίδης, Κώστας Σακκάς και Στέλλα Αντωνίου, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε «άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση» που αργότερα «βρίσκει το όνομά της» στην Α.Ε.Ο Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Λίγο πριν την παρέλευση του 18μηνου της προφυλάκισής τους, που θα σήμαινε και την έξοδο δύο εξ αυτών  από την φυλακή, (προσωρινά τουλάχιστον), προφυλακίζονται εκ νέου επιβαρυμένοι με νέες κατηγορίες για συμμετοχή σε περίπου 250 εκρηκτικές και βομβιστικές επιθέσεις για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη με προκηρύξεις η Σ.Π.Φ.
Έτσι παρότι οι ίδιοι έχουν αρνηθεί τη συμμετοχή τους στη Συνωμοσία, όπως αντίστοιχα δηλώνει το ίδιο και η οργάνωση, εξακολουθούν να τους εμπλέκουν με αυτήν μεθοδεύοντας με αυτόν τον τρόπο την συνέχιση του εγκλεισμού τους.


«Ας παραθέσουμε εδώ κάποιες σκέψεις γύρω από τις διώξεις που μας έχουν ασκηθεί. Αρχικά, έχουμε αποδεχτεί την κατοχή των όπλων, των πλαστών ταυτοτήτων και μιας ποσότητας εκρηκτικών. Δηλαδή δεν μιλάμε για σκευωρία .[…] Οπότε  με μία καθαρά νομική ερμηνεία,  είμαστε «ένοχοι» για κάποιες κατηγορίες που μας προσάπτουν, δεν σχετιζόμαστε όμως με τη δράση της οργάνωσης.
Για εμάς  οι νόμοι ,είναι ο έλεγχος και η κύρωση της κρατικής εξουσίας στις ζωές μας.  Νεκρές ακολουθήσιμες αξίες και επιβολές που ελέγχουν το κοινωνικό γίγνεσθαι σε μια συνεχή σχέση υποταγής και ανελευθερίας. Και καθώς πάντοτε η ελευθερία είχε μια κοινωνική αλλά και μια πολύ προσωπική έννοια , ο ατομικός μας αγώνας ήταν πέρα από τα στενά όρια των νόμων και του κοινωνικού συμβολαίου.»(Α.Μητρούσιας, Γ.Καραγιαννίδης, Κ.Σακκάς)

Οι σύντροφοι εκφέρουν ριζοσπαστικό-ανατρεπτικό λόγο που φτάνει πέρα από τα στενά όρια των φυλακών, και διατηρούν ανάλογη στάση και εντός των κολαστηρίων αρνούμενοι να συμβιβαστούν με το καθεστώς της φυλάκισης. Αυτή τους η στάση είναι που επιχειρεί να καταρρακώσει τον εχθρό αποδεικνύοντάς του πώς τα υψηλά τείχη, τα συρματοπλέγματα, οι ανθρωποφύλακες και γενικά το «σωφρονιστικό» σύστημα είναι αμελητέες ποσότητες για να τους πληγώσει το αίσθημα της ελευθερίας και αξιοπρέπειας. Το καθεστώς αντιλαμβανόμενο τον πήχη της επικινδυνότητας, στοχοποιεί άτομα με επαναστατική συνείδηση και δράση, αφενός για τα εκδικηθεί και αφετέρου για να κατατρομοκρατήσει άτομα με παρόμοια τάση που βρίσκονται εκτός των τειχών και να ανακόψει ενδεχόμενες ενέργειες.

Οι νέες προφυλακίσεις έχουν καθαρά εξοντωτικό και εκδικητικό χαρακτήρα γι αυτό και στις 6/4 οι σύντροφοι Κ.Σακκάς, Γ.Καραγιαννίδης, Α.Μητρούσιας, προχώρησαν σε απεργία πείνας, ενώ στις 11/4 η συντρόφισσα Σ.Αντωνίου προχώρησε σε αποχή συσσιτίου.
Απαίτησή τους είναι η άρση των νέων προφυλακίσεων τους αλλά και η αποφυλάκιση της Σ.Αντωνίου που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η απεργία πείνας δεν αποσκοπεί στο να ζητιανέψει τα όποια ανθρωπιστικά αισθήματα της εξουσίας, αλλά είναι ένα μέσο αγώνα που θέτει τη σωματική υγεία σε κίνδυνο προς την έξοδο από τα κάτεργα του εγκλεισμού και δηλώνει την εχθρικότητα προς  οποιαδήποτε κρατική μεθόδευση που στοχεύει στη φυσική και σωματική εξόντωση αγωνιστών και αγωνιστριών.

Μιας και τα μέσα αγώνα στη φυλακή είναι περιορισμένα λόγω των φυσικών συνθηκών, η απεργία πείνας αποτελεί το αποκορύφωμα για έκφραση αντίστασης στις εξοντωτικές πρακτικές του θεσμού των φυλακών.

..Μέσα κι έξω από τις φυλακές να μετράμε κραυγές ελευθερίας

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΎΣ ΠΕΙΝΑΣ:
ΑΠΟ 6/4 Κ.ΣΑΚΚΑ, Α.ΜΗΤΡΟΥΣΙΑ, Γ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ Σ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

πρωτοβουλία αλληλέγγυων συντροφισσών/συντρόφων από την κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου –

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*