Ενημέρωση απο συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες / πρόσφυγες στο Μαρούσι

Το Σάββατο 3/10/2015, συνεχίζοντας τις δράσεις αλληλεγγύης στους μετανάστες/πρόσφυγες, συγκεντρωθήκαμε έξω από κεντρικό σούπερ μάρκετ στην Πεύκη.

Μοιράσαμε κείμενα, καλώντας τον κόσμο που ψώνιζε να προσφέρει κάποια είδη στου πρόσφυγες. Το κείμενο ενημέρωνε για την κατάσταση που επικρατεί στο κλειστό του Γαλατσίου και συνέχιζε με την λίστα των αναγκών που υπάρχουν.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική, μαζεύτηκαν αρκετά είδη πρώτης ανάγκης (περίπου 8 καρότσια), και το μεσημέρι παραδόθηκαν στο Γαλάτσι.
Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι στην αρχή της δράσης πήγαμε στον ΑΒ Βασιλόπουλο στο Μαρούσι, όπου η υπεύθυνη του καταστήματος δεν ήταν συνεργάσιμη και στην ουσία μας απαγόρευε τη δράση. Μετά την εκδικητική απόλυση της Ελένης Σ., η επιχείρηση ΑΒ Βασιλόπουλος δείχνει για μια ακόμη φορά το αληθινό της πρόσωπο, αυτό της απανθρωπιάς.

Επίσης στο Γαλάτσι η εμφάνιση κρατικών λειτουργών (αντιδήμαρχος και Γ.Γ υπουργείου), οι οποίοι αντιμετωπίζουν με καχυποψία την διάθεση του κόσμου να προσφέρει εθελοντικά, ενώ παράλληλα αδυνατούν να οργανώσουν στο ελάχιστο την κατάσταση, αναδεικνύει την ανάγκη αυτοοργάνωσης και εγκατάλειψης των αποτυχημένων πρακτικών της κεντρικής εξουσίας.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

IMG_20151003_133937