Συνολική Ενημέρωση από τη γειτονιά του Αμαρουσίου

Την Τρίτη, 17/12, νωρίς το πρωί εκκενώθηκε η Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Σύντροφοι και συντρόφισσες μαζευτήκαμε στο σημείο από τις 7.30 και μετά, υπό μορφή συγκέντρωσης. Πετάχτηκαν τρικάκια, φωνάχτηκαν συνθήματα και ανοίχτηκε πανό «Κάτω τα ξερά σας από την Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου».

Παράλληλα μια ομάδα από εμάς έκανε παρέμβαση στο δημαρχείο καθώς συνεργεία του δήμου συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία της εκκένωσης. Ο δήμαρχος αρνήθηκε την όποια εμπλοκή του, ενώ τα συνεργεία επιβεβαιώνουν ότι είχαν ξεκάθαρη εντολή από το δημαρχείο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 18.00, αγωνιζόμενος κόσμος από όλες τις γειτονιές της Αθήνας πλαισίωσε τη συγκέντρωση και πορεία στη περιοχή του Αμαρουσίου, που καλέστηκε ως πρώτη απάντηση στην εκκένωση της Κατάληψης Έπαυλης Κουβέλου. Περίπου 400 άτομα πορευτήκαμε από κοινού γύρω από τους εμπορικούς δρόμους του Αμαρουσίου, δίνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς το κράτος της φίμωσης και της καταστολής, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πως οι καταλήψεις δεν είναι μόνο τα ντουβάρια αλλά εμείς, οι σχέσεις και οι αγώνες που δημιουργούμε μέσα και έξω από αυτές και δεν σταματούν με τις εκκενώσεις.

Η αστυνομική παρουσία ήταν περιορισμένη, παραμένοντας κυρίως στα στενά γύρω από την κατάληψη. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας υπήρχε δυνατός παλμός, γράφτηκαν συνθήματα σε όλη την περιοχή, ενώ σπάστηκαν και οι προσόψεις δύο τραπεζών. Παραθέτουμε φωτογραφίες,καθώς και το βίντεο από την πορεία.

Οι αγώνες μας δεν είναι ούτε παράνομοι ούτε νόμιμοι, είναι δίκαιοι και για αυτό θα νικήσουν.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου, ελευθεριακή συλλογικότητα “Δια*Πασών”,Αναρχική συλλογικότητα “Amargi”, Αναρχική/αντιεξουσιαστική συλλογικότητα “Σε Τροχιά Σύγκρουσης”, Σύντροφοι-ισσες από την Αγία Παρασκευή και Χαλάνδρι.