[:el]Αλληλεγγύη στις καταλήψεις / Σχετικά με τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης[:]

[:el]

Κάτω τα ξερά σας από τις δομές του αγώνα

Την Κυριακή 21/01 φασιστοειδή όλων των τάσεων συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να διαχύσουν την εθνικιστική ρητορική για το μακεδονικό ζήτημα.

Εκμεταλλευόμενοι την κάλυψη του πλήθους και των αστυνομικών δυνάμεων, νεοναζί επιτέθηκαν στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Σχολείο, όπου απωθήθηκαν επιτυχώς από συντρόφους και συντρόφισσες και στη συνέχεια έκαψαν ολοσχερώς το κτήριο της κατάληψης Libertatia.

Απαρατήρητοι δεν μπορούν να μείνουν και οι χιλιάδες διαδηλωτές από όλο το φάσμα της -άκρο-δεξιάς, που στο όνομα ενός <<ειρηνικού>> συλλαλητηρίου κάνουν πλάτη στις φασιστικές επιθέσεις. Από τον Άνθιμμο, τον επίτημο στρατηγό φραγκούλη, τους <<απλούς>> πατριώτες, τους απολιτίκ χούλιγκαν μέχρι τους θεωρητικά αθώους πολιτιστικούς συλλόγους, οι <<αγνοί>> πατριώτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βρεθούν δίπλα δίπλα με δηλωμένους φασίστες και να αποδεχθούν τον ρόλο τους ως εμπροσθοφυλακή του όχλου τους.

Από την μεριά μας εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συντρόφους/συντρόφισσες της κατάληψης Libertatia, στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Σχολείο, καθώς και όλες τις δομές του αγώνα που δέχονται επιθέσεις κρατικές ή παρακρατικές. Παίρνουμε θέσεις μάχης, περιφρουρούμε τις δομές μας, αντιπαλεύουμε την εθνικιστική ρητορία και στεκόμαστε απέναντι στην προσπάθεια των φασιστών να ξεμυτίσουν.

 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 22/1

Η φωτιά δεν μας καίει γιατί η φωτιά καίει μέσα μας

Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου
Διονύσου & Σόλωνος, Μαρούσι Αττικής
01/2018[:]