ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να κατεβάσετε το ντοκιμαντέρ από black-tracker.

Το βίντεο φτιάχτηκε το Μάρτιο του 2011 από συντρόφους/συντρόφισσες της κατάληψης έπαυλης Kουβέλου στα πλαίσια κύκλου προβολών με θέμα τους πολιτικούς κρατούμενους.

” Το βίντεο που ακολουθεί αποτελείται από αποσπάσματα από το λόγο αγωνιστών και πολιτικών κρατούμενων. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται πάνω από 40 πολιτικοί κρατούμενοί μέσα στις ελληνικές φυλακές, νούμερο που ολοένα και αυξάνεται. Σκοπός μας εδώ δεν είναι να μιλήσουμε για τις υποθέσεις τους αυτές καθαυτές, αλλά κυρίως να δείξουμε δηλώσεις και τοποθετήσεις τους σχετικά  με έννοιες και καταστάσεις που προβληματίζουν ή και θα έπρεπε να προβληματίζουν όλους μας. Το γεγονός ότι μπορεί να μην περιλαμβάνει λόγο όλων τον κρατούμενων δε σημαίνει ότι στηρίζουμε κάποιους περισσότερο ή λιγότερο. Επίσης σκοπός μας δεν είναι να ταυτίσουμε επαναστατικές οργανώσεις είτε άτομα που θα ακουστούν, μεταξύ τους, καθώς αναγνωρίζουμε ότι μπορεί να υπάρχουν διαφορές είτε σε ιδεολογικό είτε σε πρακτικό επίπεδο και αυτό γενικά είναι κάτι το θεμιτό και αποδεκτό. Ο εχθρός όμως είναι κοινός και δεν πρέπει να ξεχνάμε τον στόχο που πιο πολύ από κάθε διαφορά μας, μας ενώνει..
«Τώρα και εδώ για πάντα και παντού. Ονειρεύομαι ελευθερία. Μέσα απ του καθένα την πανέμορφη ιδιαιτερότητα,

ν’ αποκαταστήσουμε του σύμπαντος την αρμονία.» Κ. Γώγου

Θεωρούμε ότι όταν ένα κομμάτι του ευρύτερου επαναστατικού κινήματος  βρίσκεται στα χέρια του εχθρού δεν πρέπει να αποσπάται αλλά σίγουρα θα πρέπει να υπάρχουν/δημιουργούνται σχέσεις συντροφικότητας και επικοινωνίας με το υπόλοιπο κίνημα.
Επίσης, δεδομένου του ότι είναι πιο δύσκολο κανείς να ακουστεί μέσα από τα τείχη θεωρούμε την προώθηση του λόγου των φυλακισμένων αγωνιστών  αναγκαία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε κάποιον ως αυθεντία.
Η κριτική και ο προβληματισμός σχετικά με τη στάση και το λόγο ατόμων που φυλακίστηκαν για τη δράση και τα πιστεύω τους, μπορεί να μας ωθεί να κάνουμε και τη δική μας αυτοκριτική ή και ίσως την αναδιαμόρφωση αντιλήψεων και πρακτικών αγώνα.”

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*